Novi smartphone izgleda veoma poznato

Home

Novi smartphone izgleda veoma poznato

Sjevernokorejska kompanija Mangyongdae Information Technology Corporation je predstavila svoj smartphone Jindallae 3, koji izgleda veoma poznato.

Smartphone se promoviše kao uređaj domaće proizvodnje, ali je veoma sličan Appleovim i Samsungovim smartphoneima. Ipak, državni medij DPRK Today javlja da su smartphone dizajnirali domaći dizajneri, da je proizveden u Sjevernoj Koreji te da su i aplikacije "domaće".

Specifikacije zasad nisu poznate, ali je nagoviješteno da je svestran i višenamjenski uređaj, koji posjeduje različite aplikacije "nužne za poslovanje i život ljudi".

Jindallae 3 je dostupan u crnoj i bijeloj boji, a koristi modificiranu verziju Androida ili Red Star OS baziran na Linuxu. Inspiracija je očigledno bio Appleov iOS sudeći prema izgledu ikonica.

smartphoneSmartphone posjeduje i ovalno home dugme koje je standardno na uređajima s operativnim sistemom Android, kao što je Samsungov Galaxy S7 Edge.

Jindallae 3 nije prvi sjevernokorejski smartphone, jer se na tržištu 2013. godine pojavio Arirang. Iako je promovisan kao domaći proizvod, analitičari sumnjaju da je proizvodnja obavljana u Kini, a pakovanje u Sjevernoj Koreji.

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un je fan Applea, kao što je bio i njegov otac Kim Jong-il.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavito: Wed, 06/28/2017 - 15:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top