Novo razbojništvo u centru Bihaća: Migrant ušao u trgovačku radnju i hladnim oružjem prijetio trgovkinji!

Kako je saopćeno iz MUP-a USK-a, jučer, 15.10.2018.godine, na području grada Bihaća, počinjeno je krivično djelo  okategorisano kao „Ugrožavanje sigurnosti“.

Naime, Policijskoj stanici Bihać, obratila se uposlenica trgovačke radnje koja je prijavila prijetnje hladnim oružjem – nožem od strane migranta.

Na lice mjesta događaja upućeni su policijski službenici, koji su u obavljenom razgovoru sa prijaviteljkom došli do saznanja da su tri migranta ušla unutar trgovačke radnje, te pokušali otuđiti mušku jaknu u čemu ih je ista spriječila, nakon čega je jedan od migranata uputio prijetnje prijaviteljki upotrebom hladnog oružja - noža.

U toku razgovora, prijaviteljka je primjetila migranta koji joj je prijetio nožem u blizini trgovačke radnje, te brzom intervencijom policijskih službenika lice je lišeno slobode i kod istog je za pojasom hlača pronađen nož dužine 30 cm.

Utvrđeno je da se radi o licu Y.B rođen 1992.godine iz Palestine. Policijski službenici, operativnim radom na terenu pronašli su i druga dva lica koja su učestvovala u navedenom događaju, a radi se o B.M. rođen 1993. godine iz Palestine i A.K. rođen 1999.godine iz Maroka.

Nad osumnjičenim licima, zavedena je kriminalistička obrada, a istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać, nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana iz člana 183 KZ F BiH „ Ugrožavanje sigurnosti“ .