NS BIH: Za sada nije ukinuta zabrana gostovanja za navijače

Home

NS BIH: Za sada nije ukinuta zabrana gostovanja za navijače


Odbor za normalizaciju NS BiH održao je danas sjednicu u Vogošći. Na sjednici se rasporavljalo i o zabrani organiziranog dolaska gostujućih navijača na stadione. Odluka o zabrani ostaje do daljnjeg na snazi, odnosno dok Odbor za sigurnost ne utvrdi uvjetnost smještaja navijača na stadionima.

Na sjednici se raspravljalo o Izvještajima odbora o natjecanjima u jesenskom dijelu sezone 2011/12, te su, kako je priopćeno, doneseni sljedeći zaključci:

1. Usvajaju se izvještaji Odbora za natjecanje, disciplinskog, Odbora za suce i suđenje, te odbora za stadione i sigurnost.

2. Svi odbori trebaju do 05. siječnja 2012. godine pripremiti i dostaviti Odboru za normalizaciju konkretne prijedloge za unaprijeđenje regularnosti proljetnog dijela natjecanja i usvajanje izmjena odgovarajućih propisa.

Obvezuje se Odbor za sigurnost da utvrdi uvjetnost smještaja i sigurnosti gostujućih navijača na svim stadionima u Premier ligi, nakon čega će Odbor za normalizaciju razmotriti važeću Odluku o zabrani organiziranog dolaska gostujućih navijača na utakmice.

3. Obavezuju se kantonalni, područni i županijski savezi da entitetskim savezima dostave prijedloge svojih statuta do 23.12.2011. Odbori za propise entitetskih saveza trebaju utvrditi usklađenost tih statuta sa statutima entitetskih saveza u o tome informirati NSBiH do 10. siječnja 2012.

4. Pokreće se incijativa za formiranje udruge klubova, te će u tom smislu biti zakazan sastanak sa predsjednicima i direktorima klubova Premier lige. Predviđeno je formiranje incijativnog odbora u kojem će biti predstavnici klubova, a koji će voditi dalje aktivnosti na formiranju udruge i prijema u članstvo NSBiH u skladu s važećim Statutom.

5. Odbor za normalizaciju analizirat će sve sponzorske ugovore i sačiniti akcijskii plan za potencijalne sponzore, posebno za sponzora Premier lige u sezoni 2012/13.

6. Zimski prijelazni rok za igrače počinje 06.02 - 02.03.2012. godine.

7. Donesena je odluka o raspisivanju natječaja za izbor revizorske kuće za reviziju poslovanja NSBiH u 2011. godini.

bljesak.info

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 07:01

Facebook komentari

Back to top