Nurkić: Neću igrati za reprezentaciju u narednim mečevima

Home

Nurkić: Neću igrati za reprezentaciju u narednim mečevima

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca okuplja se u Sarajevu uoči priprema za pretkalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. 

Izabranici Duška Vujoševića okupljaju se u Sarajevu 2. jula kada će početi pripreme za mečeve pretkvalifikacija. Vujošević je nedavno objavio spisak košarkaša na koje računa, a na njemu su se našli Jusuf Nurkić i Mirza Teletović. No, sada je jasno da ćemo u ovim mečevima biti bez centra Portlanda, Jusufa Nurkića. 

"Zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni ove godine, nažalost, neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.Procjena je ljekarskog tima mog kluba da je povreda u takvom stanju da zahtijeva oprezan pristup i poseban program rada, kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko mjeseci", napisao je Nurkić na zvaničnoj Facebook stranici, te dodao: 

"Dres BiH uvijek sam nosio sa velikim zadovoljstvom i vjerujem da će ga nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put spriječila me je povreda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama". 

 

(Izvor: SportSport.ba)

Objavito: Tue, 06/27/2017 - 19:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top