Objavljen datum ukopa ubijenih policajaca

Ukop ubijenih policajac Davora Vujinovića i Adisa Šehovića obaviće se u ponedjeljak, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Mirza Hadžiabdić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Sahrana Vujinovića održaće se na sarajevskom groblju Sveti Josip u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na na mezarju Buća Potok u 14.30 sati.

Hadžiabdić je kazao da će isti dan održati i komemoracija povodom tragične smrti njihove dvojice kolega, ali da će mjesto i termin biti naknadno poznati.

Adem Zolj, premijer Kantona Sarajevo jučer je najavio da će na dan ukopa ubijenih policajac navjerovatnije biti proglašen dan žalosti na području Kantona Sarajevo.

U pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru, u petak, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

U oružanom napadu Šehović je ubijen na licu mjestu, dok je Vujinović sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo, gdje su mu se borili za život. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za njegov, nažalost, on je preminuo u petak u poslijepodnevnim satima.