Home

Objavljeni sastavi uoči finala Evropske lige: Ajax u sastavu kakav nije zabilježen u historiji fudbala

24 May

Objavljeni sastavi uoči finala Evropske lige: Ajax u sastavu kakav nije zabilježen u historiji fudbala

Večeras finale Evropske lige igraju dva slavna kluba, Manchester United i Ajax Amsterdam.

Iako je većina pažnje svjetskih medija usmjerena ka Joseu Mourinhu i njegovim skupocjenim zvijezdama sa Old Trafforda, i slavni tim iz Amsterdama će sigurno večeras imati šta za reći na terenu.

Ajax će na teren večeras istrčati u sastavu koji će ući u historiju Evropske lige kao najmlađa ekipa koja je ikada igrala finale ovog takmičenja i Kupa UEFA prije.

Prosjek godina prvih 11 Ajaxa večeras iznosi 22 godine i 282 dana, što je uvjerljivo najmlađa ekipa koja je ikada igrala finale ovog evropskog takmičenja.

Utakmicu će od prve minute početi Matthijs de Ligt, koji će također ući u historiju kao najmlađi učesnik finala Evropske lige svih vremena.

Inače, u prvom timu Ajaxa od 1981. godine pa do danas uvijek je igrao barem jedan omladinac slavne akademije ovog kluba, koja važi za najbolju na svijetu.

Akadamija Ajaxa iznjedrila je mnoge velike fudbalske zvijezde, kao što su, između ostalih, Johan Cruijjf, Frank Rijkard, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Marc Overmars, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Rafael van der Vaart... pa je vrlo vjerovatno da će neke od mladih zvijezda koje večeras budemo gledali, uskoro budu zvijezde svjetske klase.

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top