Home

Objavljeno šta je Zidane rekao igračima na poluvremenu

05 Jun

Objavljeno šta je Zidane rekao igračima na poluvremenu

Deseta titulu su osvojili u 93. minuti, 11. je došla nakon izvođenja penala, a 12. titula osvajača Lige prvaka biće zapamćena po nejverovatnom drugom poluvremenu igrača Reala u režiji Zinedinea Zidanea.

Španska Marca objavila govor Zinedinea Zidanea kojeg je održao svojim igračima na poluvremenu utakmice Real Madrid Juventus, pri rezultatu 1:1.

Ekipe su, podsjećamo, bile apsolutno ravnopravne u prvom poluvremenu - ali u drugom dijelu meča, Juventus kao da nije postojao. Dijelom - zaslužan je Zidane, sa svojim hladnokrvnim govorom - kojim je dao dodatno samopouzdanje igračima, te im dao dodatne energije da odigraju čak i više od svojih mogućnosti.

"Najbolji ste, ovdje ste jer ste najbolji - i morate pobijediti. Dobri ste bili u prvom dijelu, ali moraju se neke stvari popraviti. Budite agresivniji, pritišćite ih - i ne dozvolite Juventusu da igra lako kao u prvom poluvremenu", kazao je Zidane svojim igračima.

Marco Asensio, koji je zapečatio sudbinu Juventusa u finalu odigranom u Cardiffu pohvalio je Francuza: "On zna kako da se ponaša prema nama, zna šta treba reći", kazao je mladi igrač medijima nakon utakmice.

"Na pauzi na je rekao da popravimo nekoliko grešaka i igramo od noge do noge", pojasnio je.

Čini se da su Zidaneove riječi urodile plodom. Juventus kao da nije bio svoj u nastavku meča, Real je 'diskonektovao' Staru damu i sa tri gola u 45 minuta osvojio 12. naslov osvajača Lige prvaka, i postao tim jedini u historiji koji je odbranio titulu.

 

(Izvor: N1info.com)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top