Home

Oblak najskuplji nogometaš u regionu, Džeko drugi ispred Rakitića

03 Oct

Oblak najskuplji nogometaš u regionu, Džeko drugi ispred Rakitića

Prema podacima koje koristi CIES Football Observatory, Edin Džeko drugi je najskuplji igrač u konkurenciji nogometaša koji dolaze s prostora bivše Jugoslavije.

Stranica koja se bavi vrijednostima igrača koji nastupaju u najjačim evropskim ligama kaže da najskuplji nogometaš na našim prostorima zapravo golman Atletico Madrida Jan Oblak, čija cijena se procijenjuje na oko 67.1 miliona eura. 

Na drugom mjestu nalazi se Edin Džeko s vrijednošću od 64.8 miliona eura, a odmah ga u stopu prati veznjak Barcelone Ivan Rakitić čija vrijednost se procijenjuje na oko 61 milion eura.

Najskuplji nogometaš repreznetacije Srbije je Nemanja Matić čija vrijednost je 37.6 miliona eura, a u stopu ga prati Sergej Milinković-Savić čija vrijednost je oko 32.6 miliona eura. Veoma dobro kotiraju reprezentativci Hrvatske među kojima Kovačić vrijedi 50 miliona eura, Perišić 35, Kalinić 27 i Mandžukić koji vrijedi 39.2 miliona eura. 

Možda i najveće iznenađenje predstavlja činjenica da je Luka Modrić procijenjen na 25 miliona eura, dok Sead Kolašinac ima vrijednost od 12.4 miliiona eura.

Drugi najskuplji nogometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine je Miralem Pjanić čija je vrijednost oko 45 miliona eura, dok primjera radi vrijednost najboljeg igrača reprezentacije Crne Gore, Stevana Jovetića se procijenjuje na 9.6 miliona eura.

 

(Izvor: Klix.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top