Obradujmo djecu s poteškoćama u razvoju: Sutra kolačijada u Ključu

Udruženje roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Lejla" iz Ključa, već godinama unazad pruža pomoć i podršku djeci, ali i odraslima sa umanjenim intelektualnim sposobnostima.

Cilj ovog udruženja je postizanje najvećeg mogućeg stepena samostalnosti, edukacije i socijalne inkluzije svih članova.

Obzirom da ovo udruženje nema stalnih prihoda i donacija, te svoj rad najčešće finansira na osnovu projektnih prijedloga i pomoći humanih ljudi, vrlo često organizuju humanitarne akcije kako bi što više olakšali roditeljima ove divne dječice, ali i održali rad udruženja.

Kako bi još jednom pomogli mališanima i njihovim roditeljima koji se svakodnevno izlažu troškovima, "Lejla" je organizovala kolačijadu koja će se održati sutra, a sav novac će biti usmjeren za dodatnu nastavu, kao i potrebe udruženja.

"Dragi naši, pozivamo sve Vas, koji Bajram sa radošću dočekujete, da kupovinom kolača obradujete one kojim je Vaša pomoć potrebna! Bajram je poseban praznik svih vjernika i dobročinitelja! Obidjimo rodbinu, prijatelje i komšije. Pomozimo slabije, učinimo da i ova djeca znaju da je Bajram najbolji, najhumaniji, najsrdačniji praznik, ispunjen ljubavlju prema drugima! Majke, sestre, supruge, žene koje prave kolače, čine to s ljubavlju i vjerom da ima još puno ljudi u našem gradu koji će kupovinom kolača usrećiti najčišća bića ovog svijeta", poručili su iz "Lejle".

Ovim putem molimo sve Ključane, ali i sve ljude dobre volje, da se odazovu ovoj akciji. Vidimo se u ponedjeljak, u 09:00 h ispred Konzuma!