Obustava saobraćaja Bihać- Bosanski Petrovac

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15°C, dok je vodostaj Mutnice 76,00 cm. 

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije:

jedno krivično djelo - 23:20 sati u mjestu Pećigrad zabilježeno nasilje u porodici između bračnog para, zatim

dva remećenja javnog reda i mira - u 09:00 sati prosijačenje na Trgu Zlatnih ljiljana, i u 23:50 sati u ulica generala Izeta Nanića nepotrebno stvaranje buke motornim vozilom,

saobraćajna nezgoda - u 00:50 sati na mjestu Japića brdo evidentirano je slijetanje skuterom sa kolovoza, gdje je jedno lice zadobilo LTP

Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju od 06:45-07:50 sati u mjestu Duratovići, gdje je izbio požar na starom stablu.

Napomena: Zbog veoma visokih temperature upozoravaju se građani da je zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru radi preventivnog djelovanja izbijanja mogućih požara.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 81 pacijent, dok je sanitet korišten tri puta. 

Kada je riječ o vodo- i elektrosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

STANJE NA CESTAMA 27. 07.2022. U 06:30 SATI

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz riječne tokove i preko prevoja, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 10 do 11 sati, od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska KrupaKrnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar)

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Prije polaska na putovanje savjetujemo provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.