Roditelji ljubili dječakovu sliku po kojoj su kapale suze

Porodica petogodišnjeg A. M. iz Kiseljaka kod Tuzle, koji je preksinoć izgubio bitku za život u UKC-u Tuzla nakon saobraćajne nesreće, proživljava najteže trenutke. U ovom malom mjestu dječak će danas biti ispraćen na vječni počinak.

Pomoć rodbine

Nesretno dijete u nedjelju popodne vozilom je udario pijani B. Đ. (37) iz Tuzle. Mališan je istog dana prebačen u tuzlansku bolnicu, ali ga ljekari, nažalost, nisu mogli spasiti. Njegov život ugasio se idućeg dana.

Pred kućom žalosti bolom shrvana porodica. Komšije, poznanici i prijatelji bili su uz ožalošćenu porodicu da bi makar malo ublažili njihovu tugu. Čak su donijeli novac za dženazu. Najteže je bilo roditeljima Mevliji i Elvinu Merdanoviću.

Vijest da njihov sin nije uspio preživjeti primili su vrlo teško. Mevlija i Elvin u očaju su ljubili sliku petogodišnjeg sina po kojoj su kapale suze.

Ispričali su nam da je petogodišnjak bio najmlađi od petero djece, a uz njega imaju i četiri kćerke. Bio je, kaže Elvin, omiljen u sokaku. Nasmijano i razigrano dijete.

- Za četiri mjeseca trebao je napuniti pet godina. Otkad se desila nesreća, niko u kući noćima ne spava. Do prekjučer (nedjelja, op. a) sa mnom je igrao fudbal po avliji, sjedio mi u krilu, sad ga nema - govori kroz suze.

Priče mještana

Još veću tugu, ističe Elvin, stvaraju priče koje kruže po Kiseljaku da je njihova porodica spremna na razgovor i nagodbu. S gnušanjem to odbacuje i poručuje da ne žele nikakve pare i da je razočaran komentarima da život romskog djeteta ne vrijedi koliko i životi ostale djece.

- Voljela bih da je živ, pa čak i da je ostao invalid. Sutra (danas, op. a.) odlazi moj sin - ponavljala je neutješna majka Mevlija.

Vozač ispitan

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović potvrdio je da je B. Đ. jučer ispitan u Tužilaštvu i da će za njega, najvjerovatnije, biti predložen pritvor.