Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na putevima ka moru i granici

Home

Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na putevima ka moru i granici

Povoljni vremenski uslovi i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u BIH.

I pored toga, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Pojačanu frekvenciju saobraćaja, tokom dana očekujemo na dionicama prema lokalnim izletištima, putevima ka moru, kao i na graničnim prelazima.

Vozače savjetujemo da se prije polaska na put informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duža zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tranutno je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani,  dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08 do 16 sati, mogu se očekivati na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. Napominjemo da je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, zakonski obavezno.

Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja. 

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Tagovi
Objavito: Sat, 08/26/2017 - 08:45

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top