Od 15. jula počinje manifestacija „Kladuško ljeto 2017“ (FOTO)

Home

Od 15. jula počinje manifestacija „Kladuško ljeto 2017“ (FOTO)

Dosadašnje Općinske manifestacije u Velikoj Kladuši „Kladuški dani kulture“, „Kladuški dani dijaspore“ i „Krajiški teferič“ iz razloga kvalitetnije i bolje organizacije ove godine će se realizirati kao jedinstvena kulturno – sportska manifestacija „Kladuško ljeto 2017“.

Na ovaj način će se izbjeći dupliranje programskih sadržaja i ostvarit će se značajne uštede. Radi lakšeg praćenja realizacije i organizacije svih sadržaja, Općinski načelnik je posebnim rješenjem imenovao jedinstveni Organizacioni odbor za realizaciju ove manifestacije koji je dosada održao nekoliko sjednica i koji je u konačnici i usvojio Plan i program manifestacije „Kladuško ljeto 2017“ koja će se realizovati u periodu od 15.07.2017. do 05.08.2017.godine.

KLADUSA

Manifestacija počinje u subotu, 15. jula defileom ulicama grada učesnika „Smotre folklora“ koja će biti održana od 19:00h na Trgu mladih… Dan kasnije u nedjelju, 16. jula od 20:00h u Gradskom parku biće održana „Pozorišna predstava za djecu“.

Planirani sadržaji Kladuškog ljeta su i Plesno večeVeče kladuških muzičaraZabavno veče u mjesnim zajednicama Podzvizd i Mala KladušaPrezentacija krajiških jela „Krajiška sofra“ uz prezentaciju ručnih radovaLikovna kolonijaDani sporta (Malonogometni turnir za seniore i veterane, basket turnir i povlačenje konopa), Old Tower Fest Velika KladušaKoncert Edija Duranovića iz Amerike „Unplugged“Ćato&Ćime (koncert Edis Ćatić i Enisa Kajtezović), Sajam „Zlatne ruke Velike Kladuše“ (Prezentacija privrednika i obrtnika),  a kao završna  manifestacija „Kladuškog ljeta 2017“ 05.08.2017. (subota) biće realiziran jubilarni 15. Krajiški teferič  i to najverovatnije  na terenu Sportskog aerodroma i Konjičkog kluba “Krajišnik“.

Prihode Manifestacije „Kladuško ljeto 2017“ čine prihodi iz Budžeta u iznosu od 30.000 KM. Osim prihoda iz Budžeta, Manifestacija „Kladuško ljeto 2017“ će se finansirati iz prihoda po osnovu davanja u zakup zemljišta za ugostiteljske, zabavne i druge sadržaje za održavanje Teferiča, ugovora o sponzorstvu i drugih prihoda.

Dosadašnja praksa je bila da u okviru Teferiča realizuje i neki projekat obično vezan za školske ili infrastrukturne objekte u mjestu održavanja Teferiča, te je Organizacioni odbor odlučio da se neće mijenjati ova pozitivna praksa pa će tako ove godine biti realiziran jedan zanimljiv projekat  o čemu će riječi biti kasnije. Program Manifestacije „Kladuško ljeto 2017“ usvojio je Organizacioni odbor na III redovnoj sjednici, a stupa na snagu davanjem saglasnosti Općinskog vijeća koje bi o ovom materijalu trebalo raspravljati u četvrtak, 13. jula na 9. redovnoj sjednici. Kompletan programski sadržaj bit će prezentiran na web stranicama Radija Velika Kladuša i Općine Velika Kladuša.

 

(Izvor: Radiovkladusa.ba)

Topic
Objavito: Sat, 07/08/2017 - 17:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top