Od danas u Sarajevu ponovo omogućen rad kafića i restorana u zatvorenom

Sarajevo
Od jutros je na snagu stupila nova naredba Vlade Kantona Sarajevo na osnovu preporuke Kruznog štaba o ublažavanju epidemioloških mjera.

 

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine što se ogleda u manjem broju novozaraženih osoba, ali i onih na bolničkom liječenju nekoliko mjer aje ublaženo.

Umjesto dosadašnje dozvole rada samo u baštama, kafići i restorani od jutros mogu primati goste i u zatvorenom prostoru, ali maksimalno 20 osoba i u skladu sa kvadraturom prostora. Također rad im je omogućen do 20 sati s obzirom da već od 21 sat na snagu stupa policijski sat, a to je mjera koju je propisala Vlada FBiH.

Od danas je dozvoljen i rad fitness centara i teretana, računajući da je za svaku osobu potrebno 7 kvadratnih metara, sa ne više od 20 osoba u objektu.

"Dozvoljava se rad wellness i spa centara računajući da je za svaku osobu potrebno 7 metara kvadratnih neto, također sa ne više od 20 osoba u njima. Dozvoljava se rad javnih bazena, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera", saopćeno je iz Vlade KS.

Ove mjere primjenjivat će se do 3. maja, kada će biti ponovo razmotrene.