Zbog nedostatka kvoruma odgođena hitna sjednica Gradskog vijeća Zenice

Na Hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenice na kojoj se trebalo raspravljati o dodjeli javnih priznanja Zenice nije postignut kvorum zbog čega sjednica nije održana, a dodjela priznanja za Dan Zenice je upitna.

Današnjoj sjednici nisu prisustvovali vijećnici Stranke demokratske akcije, Stranke demokratske aktivnosti, Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, Naše stranke, jedan vijećnik Socijaldemokratske partije te jedan zastupnik iz reda manjina, kako prenosi Klix.ba.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Goran Bulajić je konstatovao da je na sjednicu došlo samo 12 vijećnika zbog čega ne postoji kvorum za održavanje sjednice.

Nakon današnjeg neodržavanja sjednice upitno je da li će dodjela priznanja grada Zenice biti održana 20. marta povodom Dana Zenice s obzirom da nije usvojen prijedlog koji je povućen s redovne sjednice prije nekoliko dana. Prema odluci koja je povućena s redovne sjednice Gradskog vijeća Zenice Grb Zenice trebao bi dobiti gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, dok bi Nagradom Zenice trebali biti nagrađeni Udruženje Bosnifolk, Ivan Petrović i Maja Hadžiselimović.