Home

Odgođeno okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

02 Jul

Odgođeno okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

Okupljane bh. košarkaša za pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo, koje je zakazano za danas, odgođeno je, potvrdio je direktor košarkaške reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

"Sutra će mediji biti obaviješteni o svemu", rekao je Kovačević. 

Okupljanje bi se trebalo desiti sutra, a dodatne informacije će se moći naći na zvaničnoj stranici krovne košarkaške organizacije BiH.

Pod vodstvom selektora Duška Vujoševića najbolji bh. tim pokušat će osvojiti jedno od prva dva mjesta u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom, kako bi nastavili takmičenje u kvalifikacijama.

Novi selektor se već na početku svog mandata suočio s problemima, s obzirom na to da neće moći da računa na dvojicu najboljih igrača koji igraju u NBA, Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića.

Osim njih dvojice, upitan je nastup i Elmedina Kikanovića, Andrije Stipanovića, Miralema Halilovića, Milana Miloševića i Emira Sulejmanovića koji su ranije javili da imaju problema s povredama. No, oni bi trebalo da se pojave na prozivci.

Vujoševiću bi se danas trebalo da odazovu i Nemanja Gordić, Adin Vrabac, Kenan Karahodžić, Draško Albijanić, Nikola Gajić, Džanan Musa, Aleksandar Lazić, Edin Atić, Amar Gegić, Imran Polutak, Markus Lončar, Njegoš Sikiraš, Darko Talić, Nedžad Muratović, Almir Hasandić i Ismet Sejfić. Pozvana su i dva Amerikanca Zack Wright i Alex Renfroe, koji će se naknadno priključiti pripremama.

Prvi meč u pretkvalifikacijama bh. košarkaši igraju 2. augusta protiv Švedske u Norrkopingu, a tri dana kasnije u Sarajevu dočekuju selekciju Slovačke.

U istom gradu 9. augusta ugostit će selekciju Armenije, a 12. augusta u Zenici dočekuju Švedsku. Posljednje dvije utakmice bh. košarkaši igraju u gostima, 16. augusta u Slovačkoj i tri dana kasnije u Armeniji.

 

(Izvor: Klix.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top