Home

Odgovor Krajišnicima: Savez je ispoštovao procedure FIFA

14 Jun

Odgovor Krajišnicima: Savez je ispoštovao procedure FIFA

U odgovoru na objavljeno saopštenje navijačke skupine „Ljuti Krajišnici“, NS/FS BiH je obavezan javnosti dostaviti relevantne činjenice u vezi sa utakmicom koja je odigrana u Zenici protiv selekcije Grčke.

Na organizaciono-bezbjednosnom sastanku održanom dana 09.06.2017. godine kojim je rukovodio FIFA oficir za bezbjednost, Ilan Yablokovsky, dogovorene su dodatne sigurnosne mjere za navijače na stadionu „Bilino polje“, s obzirom da se radilo o utakmici najvišeg rizika.

One su podrazumijevale zabranu unošenja torbi, hrane, flaširanog pića, kao i navijačkih banera koji se postavljaju na željeznu ogradu uz teren.

Samim tim je jedino bilo dozvoljeno unositi zastave i šalove, što je pravilo koje je vrijedilo i za navijače reprezentacije Grčke.

Moramo napomenuti da su nam se zvaničnm dopisom obratile samo dvije navijačje grupe (BH Fanaticosi i BH Legion) sa zahtjevom za unošenje na stadion navijačkih rekvizita, kojima je adekvatno odgovoreno.

Ostale grupe, uključujući i „Ljute Krajišnike“, nisu dostavile takav zahtjev.

NS/FS BiH je uvijek spreman za saradnju sa svim našim navijačkim grupama, koje pružaju veliku podršku našoj reprezentaciji. Međutim, i te grupe moraju biti svjesne FIFA/UEFA pravila i procedura koje važe za utakmicu najvišeg rizika, a koje su važile i za meč BiH – Grčka.

I dalje ostajemo zajedno na putu kojeg istinski gradimo, za naše bolje sutra.

 

(Izvor: Bhfudbal.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top