Home

Odigrao tri minute za Real, pa zaspao na klupi za rezerve (VIDEO)

25 Sep

Odigrao tri minute za Real, pa zaspao na klupi za rezerve (VIDEO)

Kada istražujemo neobjašnjive poteze nekih klubova shvatimo da su imena, prezimena i loši potezi skoro pa nesagledivi.

U međuvremenu, prisjetimo se imena za koja smo u potpunosti zaboravili da su ikada igrali fudbal, jer su u velikane dolazile iz manjih/osrednjih klubova, a onda u Realu, Barceloni, Unitedu, Bayernu... igrali marginalne uloge. Toliko nezapažene, da možda nisu ni zaslužile članak.

Ali kada vas bije glas da ste u Realu odigrali tri minute, a potom zaspali na klupi za rezervne igrače, onda ne zaslužujete redove, neko kompletan članak obzirom da ste 'padobranski' uletjeli u klub koji vas, ruku na srce nije ni trebao. Od svega ovoga, jedno 'umanjenje istine' su ove tri minute. Jer ih je odigrao ukupno 54.

On se zove Julien Faubert, i vječno će ostati upamćen kao takav: Tri minute u Kraljevskom klubu i večernji san na klupi za rezervne igrače.

On jeste na neki način legenda Bordeauxa, i West Hama, ali ni tamo nije bio u top pet igrača. Međutim, kada je 2009. godine stigla službena ponuda za zimsku pozajmicu u Real iz Londona, teško da se to moglo odbiti.

Dva nastupa, bez golova, i nekoliko minuta spavanja na klupi za rezervne igrače su učinak fudbalera koji je inicijalno bio desno krilo ili desni bek.

Istina, te godine, Real je imao nekolicinu neobjašnjivih transfer poteza, kada su dovodili igrače bez upotrebne vrijednosti na terenu, koji su kasnije za cifre 'te i te' proslijeđivani u neke manje klubove.

Julien Faubert je nakon povratka iz Madrida u West Ham u Londonu ostao još dvije i pol godine, a onda se pridružio Elazigsporu na jednu polusezonu, pa Bordeauxu, a trenutno nastupa za Inter Turku. 

Što se Reala tiče, igrač sa najvećim upitnikom iznad svoje glave.

 

(Izvor: N1)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top