Odlazak bosanskih gazija i nastup fašista

Home

Odlazak bosanskih gazija i nastup fašista


Komandant Armije koja se borila protiv fašizma i genocida, bio je optužen za to pred međunarodnim sudom, kojeg su i formirali da “dokažu” kako su svi podjednako krivi. Fašiste su u Nirnberškom procesu osudili i strijeljali po kratkom postupku i dan danas ih potpuno senilne sude, a niko nije pomislio da sudi recimo Englezima za razaranje Drezdena u kojem je stradalo više civila nego u Hirošimi i Nagasakiju. Ali ni svi fašisti nisu za Evropu jednaki, lov na muslimane još od vremena križarskih ratova ovdje nije zaustavljen.

PIŠE: MUHAMED MAHMUTOVIĆ

Dan nakon obilježavanja 18.godišnjice od osnivanja Armije RBiH, na bolji svijet je preselio jedan od njenih komadanata iz perioda agresije na našu domovinu, general Rasim Delić.
Otišao je na sličan način kao i njegov kolega Mehmed Alagić, nakon historijske nepravde sa kojom se hrvao nekoliko godina, dokazujući da je Bosna i Hercegovina imala pravo da se brani. Država za koju se borio nije stala u njegovu odbranu, što je najviše pogodilo ovog Bošnjačkog gaziju, a bolio ga je odnos države i prema njegovim borcima, koji se svakim danom sve više obespravljuju, iako su već odavno na rubu egzistencije, naši gramzivi “narodni” poslanici im žele uzeti i ona bijedna primanja, kako bi svoja bezobrazno velika još više uvećali. Komandant Armije koja se borila protiv fašizma i genocida, bio je optužen za to pred Haškim tribunalom, kojeg su i formirali da “dokažu” kako su svi podjednako krivi. Fašiste su u Nirnberškom procesu osudili i strijeljali po kratkom postupku i dan danas ih potpuno senilne sude, a niko nije pomislio da sudi recimo Englezima za razaranje Drezdena u kojem je stradalo više civila nego u Hirošimi i Nagasakiju. Ali ni svi fašisti nisu za Evropu jednaki, lov na muslimane još od vremena križarskih ratova ovdje nije zaustavljen.

¤¤¤¤
Oko legendarnog komadanta Petog korpusa Atifa Dudakovića, godinama pletu mrežu sljedbenici Fikreta Abdića, osuđenog ratnog zločinca. Rifet Dolić, predsjednik stranke DNZ koju je Abdić osnovao, ovih dana je čest gost četničkih medija i najavljuje njegovo hapšenje! Vidi Cazin.net
Koliko je to apsurdno, teško je opisati riječima, još kad se pročita da je on predsjednik nekakve komisije za istraživanje ratnih zločina!?! Koje komisije? Ko ju je osnovao? Zašto ne proganja Ratka Mladića, nego Atifa Dudakovića!?! Pamet zaista zastaje nad ovakvim vijestima. Rifet Dolić, koji se inače predstavlja kao Hrvat islamske vjeroispovjesti(!?!), često se obraća pismima Miloradu Dodiku i nastavlja sa njim tamo gdje su stali Abdić i Karadžić. Takva ljudska kreatura i izrod koji Bošnjacima otvoreno radi o glavi, iako je bio na strani agresora mirne duše se šeta kroz državu, koju su od fašita oslobađali borci Armije BiH. To nije moguće ni u naučnofantastičnim romanima, ali je kod nas moguće! Za one koji ne znaju moram napomenuti da u DNZ-u ima mnogo dobrih političara, poput dr. Hafeze Sabljaković, i da vijećnici u opštinskom vijeću Cazina, veoma korektno rade sovoj posao, ali dok god je tu hipoteka kolaboracije sa četnicima, Fikret Abdić i likovi poput Rifeta Dolića, svi će biti u istom košu.

¤¤¤¤
Kad uza sve ovo imamo na umu da je u Londonu uhapšen dr. Ejup Ganić, i da je predsjednik najveće bošnjačke stranke Sulejman Tihić, na to slegnuo ramenima i rekao jednu veliku istinu, da svi zločinci trebaju odgovarati! Samo to nije trebao reći na tom mjestu i kad je u pitanju bio dr. Ganić. Može i među onima koji se brane biti zločinaca i bilo ih je sigurno, ali nikako da ljudi shvate razliku da nije isti zločin nekog frustriranog pojedinca ili zločin koji je planiran na najvišem nivou države Srbije, koja je sa memorandumom SANU (da svi srbi trebaju živjeti u jednoj državi), već 1988. godine isplanirala strašne zločine. Sad po nalogu te Srbije hapse čovjeka koji je pokušao spasiti šta se spasiti da. Može Tihić u USK praviti koaliciju sa Rifetom Dolićem i ponovo u Krajinu posijati sjeme razdora, njega Krajina nikad nije previše ni zanimala, ali ako ne stane u odbranu člana Predsjedništva BiH, koja je bila meta agresije od strane SRJ i djelom Hrvatske (što je nedavno i priznao gospodin Ivo Josipović), onda poistovjećuje agresora i žrtvu.

¤¤¤¤

Za to vrijeme Milorad Dodik, smišlja nove provokacije i poniženja. Od rasprave u parlamentu o zabrani nošenja mahrama, do rezolucije o navodnom genocidu nad Jermenima, događaju starom blizu stotinu godina, kojeg tako nije verifikovala nijedna naučna institucija ni međunarodni sud. Za genocid koji ima sve verifikacije i presudu Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala i presude pojedinim oficirima, a rezultat kojeg je genocidna tvorevina kojoj je na čelu, on kaže da je to mit! Prije neki dan je gostovao u Berlinu i mirne savjesti kaže da “kompeksnosti BiH doprinose muslimani” koji su do rata bili potpuno sekularni, a sada se radikaliziraju. Eto ni potpuno sekularni muslimani nisu bili prihvatljivi, barem neka to priznaje, kako će biti sad kad se kod nekih pojavila nacionalna i vjerska osvještenost, što oni na srpski prevode kao, radikalizam!?!

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:03

Facebook komentari

Back to top