fbpx Održana promocija dvije knjige cazinskog autora Suada Okanovića u rodnom gradu

Održana promocija dvije knjige cazinskog autora Suada Okanovića u rodnom gradu

Home

Održana promocija dvije knjige cazinskog autora Suada Okanovića u rodnom gradu


Svečana promocija zbirke pripovijedaka „Oteto od zaborava“ i zbirke pjesama za djecu autora Suada Okanovića, pisca iz Cazina, održana je u petak, 14. aprila, u prostorijama Gradske biblioteke Cazin.

Ovaj krajiški pisac rođen je u Cazinu 1962. godine. Završio je Gimnaziju, a potom i Višu ekonomsku školu u Bihaću. Danas živi i radi u Bratislavi. Ima dvoje djece, sina i kćerku, kojima je svojim pisanjem želio olakšati učenje bosanskoga jezika.

"Oteto od zaborava" je knjiga u kojoj je autor kroz 27 priča o životu časnih i vrijednih Krajišnika predstavio običaje, tradiciju i kulturu svog zavičaja. Posebnost zbirke je i to što je zasnovana na stvarnim likovima i događajima, pa su tu priče koje će zauvijek čuvati uspomenu na virtuoza na harmonici, Bajru Redžića, neobičnu ženu Kepušu...

"Pjesme za djecu" čini 101 pjesma o životinjama, njihovim osobinama, navikama i sudbinama, koje su predstavljene djeci na simpatičan, ponekad i duhovit način, iz kojih mogu o istima ponešto i naučiti, ali u kojima mogu često vidjeti i sami sebe. Svaka pjesma je popraćena vlastitom ilustracijom.

 

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 18/04/2017 - 22:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top