Održana sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću

Home

Održana sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću


Prije nešto više od mjesec dana Skupština USK je imenovala Upravni odbor Univerziteta u Bihaću, čime je okončana procedura koja je trajala 22 mjeseca, a problemi iz njegove nadležnosti se gomilali. Zbog svega toga pred članovima Upravnog odbora je obiman posao, usvajanje niza pravilnika i propisa prvenstveno onih o finansiranju Univerziteta.

Univerzitet ima specifičnu ulogu u razvoju USK jer, kako kaže njegov rektor Refik Šahinović, “bez proizvodnje znanja kao ključnog resursa nema ni značajnijeg napretka ovog kraja.

“Veliko je olakšanje za rad Univerziteta u Bihaću, jer je UO konačno počeo sa radom. Na današnjoj sjednici je 10-tak pravilnika bez kojih je Univerzitet jako teško funkcionirao u prethodnom periodu. Mogu da izrazim zadovoljstvo da su, nakon konstruktivnih diskusija, prijedlozi pravilnika jednoglasno usvajani. Moram istaći da je donesena Odluka da se uplate sredstva prema općini Bihać odnosno avans vezano za kupovinu zemljišta za izgradnju Pravnog i Ekonomskog fakulteta. UO je tu odluku donio jednoglasno i mislim da ćemo uskoro krenuti u realizaciju’’, ističe rektor Šahinović.

Ovo je samo jedna u nizu planiranih aktivnosti Univerziteta u pravcu unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja, te razvoja visokoškolske djelatnosti.

rtvc

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 18:55

Facebook komentari

Back to top