Home

Oduševila Austriju svojim poštenjem: Banjalučanka pronašla 20.000 eura, novčanik šefa Microsofta i vratila vlasnicima

21 Aug

Oduševila Austriju svojim poštenjem: Banjalučanka pronašla 20.000 eura, novčanik šefa Microsofta i vratila vlasnicima

Đuja Tešanović Bećirević, rođena Banjalučanka, postala je poznata u Salzburgu i Austriji zbog svog poštenja. Naime, ona je prije nepuna dva mjeseca pronašla u automobilu 20.000 eura u koverti i odmah otišla u policiju.

Đuja pomaže bratu, koji je taksista i ponekad prevozi putnike. Ispostavilo se da je upravo kad je ona bila za volanom, izgubljena koverta s novcem. Utvrđeno je da je 79-godišnja penzionerka izgubila gotovinu, koju je, prije nego što je pozvala taksi, podigla u jednoj banci, sa dvije prijateljice.

Ovim postupkom oduševila je cijelu Austriju, a na poštenju joj je lično čestitao i sam gradonačelnik Salzburga, Hajnc Šaden.

djuja

„Kad pare nekog hoće, hoće“ – kaže Đuja u šali, koja je ponovo u svome taksiju našla novac, kreditne kartice, vozačku dozvolu i ostale dokumente koje su ispale jednom od njenih klijenata. 

Đuja je i ovaj put, kao i ranije, pronalazak uredno prijavila Fundamt-u, te je vlasnik obaviješten da su dokumenti u sigurnim rukama. Pored toga što se ovaj put radi o Amerikancu, zanimljiva je činjenica da se radi o jednom od šefova Microsoft-a.

djuja

Za sve koji poznaju Đuju, a takvih je mnogo širom Austrije, njen potez nije nikakvo iznenađenje. Ona je od prvog dana dolaska u Alpsku republiku bila angažovana u sindikatu, prvo u svojoj firmi, pa zatim u Radničkoj komori Salzburga, na integraciji najviše ljudi sa prostora bivše Jugoslavije. Član je već godinama Upravnog odbora Radničke komore grada Salzburga.

Isto tako je stalno, uprkos brojnim porodičnim obavezama i brizi o dvije kćerke, lično učestovala i podržala brojne manifestacije i aktivnosti klubova, kako iz Salzburga, tako i iz drugih pokrajina.

Zahvaljujući njenoj angažovanosti, Radnička komora je novčano pomogla brojne projekte srpske zajednice u Austriji i Saveza Srba Alpske republike.

 

(Cazin.NET)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top