Oko 500 Zeničana učestvovalo u šetnji za Davida

Oko 500 građana Zenice odazvalo se današnjoj mirnoj šetnji za Davida Dragičevića, koji su defileom ulicama grada izrazili podršku nastojanju da se okolnosti smrti mladog banjalučkog studenta izvedu na čistac.

Podršku skupu svojim dolaskom u Zenicu dao je i otac Dženana Memića, koji tvrdi da je i njegov sin ubijen, te da nije poginuo nesretnim slučajem.

– Dvije godine je prošlo kako mi je sin pronađen pronađen onesviješten s ranom na glavi. Ubica do danas nije pronađen, ali to će se desiti, pravda će pobijediti! – poručio je Memić.

Podsjetimo, Dženana je u Sarajevu udario kombi, čiji je vozač pobjegao sa mjesta nesreće. Porodica Memić smatra da se pravi ubica krije.

Inicijativa za organizaciju ovog događaja potekla je sa Facebook grupe podrške Davidu, a pored Zenice, u nekoliko bh. gradova također su održani događaji ovog tipa.

Šetnjom Titovom ulicom, duž Glavne gradske magistrale i natrag do glavnog trga, potpisima i paljenjem svijeća brojni Zeničani tako su dali podršku Davidovim, ali i Dženanovim roditeljima, kao i svima kojima je stalo do pravde i istine o gašenju mladih života.

Podsjetimo, David Dragičević nestao je u noći sa 17. na 18. mart, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod banjalučke tvrđave Kastel.

Davidova smrt je izazvala odjek i reakcije u javnosti, budući da je obdukcijom utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali ne i da li je u pitanju nesreća, ubistvo ili samoubistvo.