Okončan "Protest protiv diktature" u Beogradu

Home

Okončan "Protest protiv diktature" u Beogradu


Završen je "Protest protiv diktature", koji je večeras održan u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, gdje se nekoliko hiljada građana okupilo kako bi izrazilo nezadovoljstvo rezultatima predsjedničkih izbora u Srbiji.

Kako javlja reporterka Jelena Mirković, građani se polako razilaze ispred zgrade Skupštine Srbije, a na protestu koji je počeo u 18:00 sati - nisu zabilježeni veći izgredi.

Povorka je išla od Skupštine, ka Trgu, zatim Svetogorskom do RTS, pa ka Vladi, RIK-u i ponovo ka Skupštini. Protesti i u Novom Sadu i Nišu.
Jedan od učenika se preko megafona obratio okupljenima i pozvao ih da sutra u 18h ponovo dođu na isto mesto i organizuju novi proteste.

Ispred Skupštine su se dogodili samo manji incidenti. Naime, jedna grupa je gađala policajce flašama i jajima, i pokušali su da priđu stepenicama. Policija nije reagovala. Građani su policiji vikali da brani narod.

Saobraćaj u centru grada je usporen, u pojedinim ulicama i zaustavljen.

Nekoliko jaja je poletelo i ka vratima Vlade Srbije.

Građani, uglavnom studenti, organizovali su se preko društvenih mreža, a kako je navedeno na njihovoj Facebook stranici, protest nema ekipu koja je vodi.

 

(Izvor: N1 BIH)

Tagovi
Objavio: Tue, 04/04/2017 - 07:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top