Omerović o govoru Zukorlića u Srebrenici: Bivši muftija je onaj što negira ono

Home

Omerović o govoru Zukorlića u Srebrenici: Bivši muftija je onaj što negira ono


Komentirajući govor bivšeg muftije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića u Srebrenici, predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović rekao je da bivšeg muftiju od 22. godišnjice od genocida u Srebrenici, neće više zvati ni po tituli niti po imenu, već će biti upamćen kao onaj što negira ono.

“Jučer smo u Srebrenici, na komemoraciji žrtvama 22.godine od najvećeg zločina koji se desio u Evropi posle Drugog svetskog rata -za koji je Međunarodni sud presudio da je genocid, mogli čuti od Zukorlića  izjavu po kojoj će sigurno ostati upamćen!

Onaj koji je godinama pre na to isto mesto dolazio sa preskupim dzipom ili BMW na čijim je registrarskim tablicama pisalo “Mufty” je za razliku, čak i od političara koji negiraju genocid a koji priznaju da je to strašan zlicin…" ,rekao da se u Srebrenici desilo ono!!

Onaj koji se ne skida sa ekrana i novina i koji sve živo zna, koji za sve ima odgovore,.koji se pravi najpametniji, ne zna kako se zove ono što se desilo u Srebrenici 1995. godine.

Zaboravio je ovaj riječiti graditelj, biznismen, poslanik, teniser, tu tešku riječ! Izbacio je iz svog vokabulara riječ genocid. Za njega je to što se desilo ono!

Upravo zvog ovakvog odnosa prema sopstvenom narodu, prema istini, prema žrtvama genocida i njihovim porodicama, ovaj bivši muftija će vrlo brzo biti onaj što negira ono! Nikada ga niko više neće zvati ni po tituli ni po imenu. Za sve Bošnjake od juče će biti samo onaj..

"Dijalog i pomirenje su naravno najvažniji, ali uz suočavanje sa prošlošću, uz prihvatanje činjenica koje su jasno definisane u sudskim presudama. Kao ozbiljna država moramo ih priznati!” ,rekao je predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 12/07/2017 - 22:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top