Omladinska banka Cazin: Potpisani ugovori s članovima neformalnih grupa

Home

Omladinska banka Cazin: Potpisani ugovori s članovima neformalnih grupa


Ceremonija potpisivanja ugovora s predstavnicima pet neformalnih grupa mladih, čiji su projekti odobreni u okviru programa Omladinske banke, a kojeg u partnerstvu podržavaju Fondacija Mozaik i Grad Cazin, organizirana je 19. jula.

Na javni poziv Fondacije Mozaik, nazvan „Ulazak u M zonu“, iz Cazina se odazvalo ukupno 88 mladih i uspješno je formirano 12 neformalnih grupa koje su pozvane na Turnir društvenih inovacija održan u maju ove godine. Pet grupa je na taj način uspješno kompletiralo proces edukacije i okončalo razvoj projektnih ideja i prijedlog projekata.

Podržani su projekti pod nazivima: „Iako smo drugačiji, možemo biti ravnopravni“, „Take advanteges – multifunkcionalne prostorije“, „Ljeto na pijesku“, „Reparacija starog školskog hardvera i konstrukcija pametnih tabli“ i „Opuštajuća autobusna stajališta“.

Ukupna vrijednost ovogodišnjih projekata, koji će se realizovati u periodu do 30.  septembra ove godine, iznosi 23.040,00 KM.

S dovršetkom posljednjih aktivnosti, vrijednost projekata Omladinske banke u Cazinu, u proteklih pet godina, iznosiće 160.000 maraka. Kako je riječ o velikom broju različitih društveno korisnih projekata, na kojima su od ideje do krajnje realizacije bili angažirani isključivo mladi ljudi, cijela priča dobija daleko veću vrijednost. Mladi su, naime, pokazali i svoju inovativnost i osviještenost o jačanju razvoja lokalne zajednice.

 

(Cazin.NET)

 

 

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 20/07/2017 - 11:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top