OO SBiH Sanski Most: Saopćenje za javnost

Home

OO SBiH Sanski Most: Saopćenje za javnost


Općinska organizacija Stranke za BiH Sanski Most nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima, koje imaju za cilj provođenje unutarstranačkih izbora, počev od Mjesnih odbora pa do izbora Općinskog savjeta SBiH Sanski Most, čime bi ovaj proces bio završen do kraja tekuće godine.

Prema utvrđenom planu, delegacija O.O. SBiH Sanski Most, u sastavu: Sulejman Kazić-član Predsjedništva SBiH i poslanik u Skupštini USK-a, Mirnes Alagić-predsjednik KV SBiH USK-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Enes Eminić-član KV SBiH USK-a i vijećnik u Općinskom vijeću Sanski Most, posjetila je Mjesnu zajednicu Tomina. Tom prilikom održani su izbori za ovaj Mjesni odbor SBiH, kao i izbor delegata za Izbornu Skupštinu O.O. SBiH Sanski Most.

Na ovom sastanku razgovaralo se i o određenim problemima, koji muče ne samo mještane Tomine, već i ostale stanovnike sanskih mjesnih zajednica i naselja. Tominjani su potencirali problem prostorija mjesne zajednice, sa kojim se susreću u proteklih 15 godina. Istakli su da su se u više navrata, preko izabranih organa MZ Tomina, obraćali nadležnim općinskim strukturama za rješavanje ovog pitanja.

Predstavnici O.O. SBiH Sanski Most su iznijeli činjenicu da još od 2002. godine upozoravaju općinske vlasti na problem funkcionisanja mjesnih zajednica, na što aktuelna vlast nema sluha. Istakli su da je na predposljednjoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most postavljeno vijećničko pitanje, čiji cilj je bio da se javnost informiše o tome koje to mjesne zajednice i naselja na području naše općine imaju adekvatne prostorije za svoj rad.

Na kraju, mještani Tomine su se zahvalili O.O. SBiH Sanski Most, te zvaničnim organima MZ Tomina, koji su doprinijeli da u protekle dvije godine budu realizirani neki veoma značajni projekti u ovoj mjesnoj zajednici, kao što su asfaltiranje puta u dužini od 520 m, te zamjena kompletne niskonaponske mreže.

kip.ba

Objavio: Pet, 09/12/2011 - 16:31

Facebook komentari

Back to top