Oproštajno pismo Silvija Berlusconija: Radim to s bolom i emocijama

Home

Oproštajno pismo Silvija Berlusconija: Radim to s bolom i emocijama

Silvio Berlusconi se, nakon što je prodao Milan Kinezima od svih svojih pristalica i navijača “rossonera” oprostio emotivnim pismom kojeg prenosimo u cijelosti:

 

“Napuštam danas, nakon više od 30 godina, vlasništvo i mjesto predsjednika A.C. Milana. Radim to s bolom i emocijama, ali i sa svjesnošću da u modernom nogometu, da bi se takmičili na najvišim svjetskim i evropskim nivoima, potrebne su investicije i resursi koje jedna porodica jednostavno više nije u stanju podržati.

Neću nikada moći zaboraviti emocije koje je Milan znao pokloniti i meni i svima nama. Neću zaboraviti nikada sve osobe s kojima sam imao priliku raditi u klubu koji je osvojio toliko.

Prije svega, naravno, veliki treneri i veliki šampioni koji su omogućili ove uspjehe koji će uvijek ostati zabilježeni u istoriji nogometa. Nabrajati jednog po jednog bilo bi nemoguće. Zato, svima njima jedan zajednički zagrljaj.

Isti zagrljaj upućujem i onima koji su bili u klubu u ulogama službenih osoba kluba, tehničara, administratora i liječnika, koji su učinili Milan ne samo ekipom, već kompanijom koja je model za sve druge u svijetu nogometa.

Među svima njima, najprije treba spomenuti Adriano Gallianija, koji je u našem Milanu bio neumoran graditelj i motor. Iznad svega, moje hvala iz dubine srca ide vama navijačima.

Milionima strastvenih koji su punili stadione po cijelom svijetu da bi uzvikivali “Forza Milan” i mnogima koji su, iako fizički daleko, uvijek bili blizu sa simpatijama i entuzijazmom.

Bez njih pobjednički Milan ne bi nastao i ne bi postojao. S njima smo osvojili sve što se moglo osvojiti.

Imam u očima i srcu hiljade trenutaka u kojima su iskazi ljubavi naših navijača bili izvanredni i emotivni.

Njima želim reći da, iako danas napuštam svaki vid upravljanja, ostat ću uvijek navijač Milana, kluba koji sam naučio voljeti od malih nogu zahvaljujući svom ocu, san koji smo ostvarili zajedno.

Novim vlasnicima, od srca, želim sve najbolje i da ostvare ciljeve još fascinantnije od onih koje smo mi ostvarili.

Onima koji ostaju, igračima, treneru, članovima Uprave, svim našim navijačima, želim velike uspjehe, i svakom od njih da u sportu i u životu ostvari planove i snove koje imaju na umu i u srcu, za sebe i za osobe koje vole.

HVALA SVIMA, SILVIO BERLUSCONI.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Objavito: Pet, 04/14/2017 - 11:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top