Učenici OŠ "Cazin I" na kolačijadi prikupili oko 1.000 KM za malenu Miu Mujadžić

Mia Mujadžić je oboljela dvogodišnja djevojčica iz Cazina, a njene dijagnoze su: teško oštećenje mozga, perinatalna encefalopatija, cerebralna paraliza, epilepsija (Ohtahara sindrom). Mia neće ozdraviti od jedne, dvije, nekoliko operacija. Njeno stanje je za cijeli život, a što kvalitetnija medicinska i svaka druga skrb joj se bude pružala tijekom cijelog života, to će on biti manje težak.

Ipak, postoji klinika u Novom Sadu koja radi transplantaciju matičnih ćelija. Mia je, po njihovom mišljenju, podoban kandidat i transplantacijom bi se njeno opće stanje poboljšalo, a epileptični napadi bi bili zaustavljeni. Za operaciju je potrebno 16.500 eura koje roditelji, nažalost, nisu u mogućnosti sami prikupiti do mjeseca jula, kada bi operacija trebala biti obavljena. 

Kako bi pomogli porodici Mujadžić u prikupljanju novca potrebnog za odlazak u Novi Sad i transplantaciju, učenici Osnovne škole "Cazin I" su u petak, 26. aprila, ispred TC "Ljiljan" Cazin održali kolačijadu te za malenu Miu i njeno liječenje prikupili oko 1.000 KM. 

Mladi grada Cazina još jednom su pokazali kako veliko srce imaju.

Image

Ovim putem vas pozivamo da se opet ujedinimo i pomognemo cazinskoj lavici koja nas još jednom treba. Pomozite uplatama (brojevi i načini uplata u nastavku), uključenjem u humanitarne aktivnosti koje će se planirati u narednom periodu u cilju prikupljanja ogromne količine novca. Budite dio još jedne humane priče. 

PAYPAL: https://www.paypal.me/IgorSchwindt

GOFUNDME: https://www.gofundme.com/operation-fur-schwerkranke-mia

Ili na račun 

Uplate iz inozemstva: 

''UniCredit banka'' dd.

S.W.I.F.T UNCRBA22

IBAN: BA39 3385202821719045

Jasmin Mujadžic

Ul. Naselje Puškari bb

77220 Cazin BiH

KONTO: 40538128101-EUR

Uplate iz BiH

''UniCredit banka''

3385202119776993