Osmani: Srbija je glavni izvor destabilizacije u regionu

.
Nedavni napadi na javne ustanove na sjeveru zemlje srpskih kriminalnih i ilegalnih struktura, svjedoče o onome što govorimo odavno, poručila je Osmani

Srbija i hegemonistički režim predsjednika Aleksandra Vučića glavni izvor destabilizacije u regionu, poručila je predsjednica Kosova Vjosa Osmani.

Napadi na javne ustanove

- Nedavni napadi na javne ustanove na sjeveru zemlje srpskih kriminalnih i ilegalnih struktura, svjedoče o onome što govorimo odavno: Srbija i Vučićev hegemonistički režim glavni su izvor destabilizacije u regionu, sa ciljem poništavanja dostignuća američkih i evropskih saveznika na Kosovu i u regionu – navela je Osmani u objavi na Facebooku.

Dodala je da međunarodna zajednica ne smije ignorirati ono što se jasno vidi, a to je „rusko-srpska sklonost da destabilizacijom u regionu nanose štetu Evropskoj uniji i NATO-u“.

 

Stvaranje "srpskog sveta"

  • Osmani objavila komentar na Facebooku
    Printscreen

    Osmani objavila komentar na Facebooku

    FOTO: PRINTSCREEN


- Vrijeme je da međunarodna zajednica, prije svega zemlje članice EU i NATO-a vide ovu opasnost i zaustave Vučićev režim u realizaciji svog cilja za stvaranje "srpskog sveta", koji pripada logici devedesetih – naglasila je Osmani.

Ovom prilikom pozvala je građane Kosova, a posebno Srbe da budu ujedinjeni u odbacivanju srpskih zloslutnih scenarija.

- Kosovske institucije će i dalje biti uz njih i pružiti im podršku i sigurnost od srpskih kriminalnih i ilegalnih struktura – zaključila je Osmani.