Osmu godinu zaredom Grad Cazin dio akcije "Let's do it"

Grad Cazin je od 2012.godine jedan od nosilaca globalne akcije "Let's do It – Očistimo zemlju za jedan dan" i osmu godinu zaredom ova akcija je uspješno provedena tokom proteklog vikenda.

- „U ovogodišnjoj akciji je uzelo učešće više od 150 učenika među kojima su učenici Prve i Druge srednje škole, sa svojim profesorima i direktorima. Očišćena su područja oko školskih zgrada i sportske dvorane te uređene  zelene površine“, kazala je Zinka Čizmić, koordinatorica akcije Let's do It.

Pokrovitelj akcije, kao i svaki put, bio je Grad Cazin, a za sve učesnike su obezbijeđeni sendviči, sokovi, zaštitne rukavice i vreće za otpad. Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Cazin pobrinulo se za potrebne alate, odvoz prikupljenog otpada i svu ostalu podršku potrebnu za jednu ovakvu akciju.

- „Uklonjeno je preko 3 kubika otpada zahvaljujući vrijednim učesnicima i izuzetno pozitivnoj atmosferi koja je vladala. S ovim se  još jednom potvrdilo da masovnost u ovakvim akcijama daje izvanredne rezultate“, istaknula je koordinatorica Čizmić.

 

(PR Grad Cazin)

Image