OSTVARENJE BOLJE KOMUNIKACIJE I POVEZANOSTI: Otvoren put Nazići - Vilenjača u MZ Stijena

Home

OSTVARENJE BOLJE KOMUNIKACIJE I POVEZANOSTI: Otvoren put Nazići - Vilenjača u MZ Stijena


Iako je zbog malog broja domaćinstava, a duže putne trase, projekat puta Nazići-Vilenjača realiziran nešto duže, mještani ovog naselja u mjesnoj zajednici Stijena s velikim su zadovoljstvom dočekali njegov konačni dovršetak.

Tim povodom, priređena je i mala svečanost s obzirom da asfaltiranje puta kroz ovo naselje, po riječima mještanina i predsjednika građevinskog odbora Fikreta Nazića, ima ogroman značaj.

- Nama je taj put od posebne važnosti jer nas sada kvalitetno povezuje sa ostatkom mjesne zajednice, a time i Grada Cazina. Do Nazića se sada dolazi asfaltnim putem koji će nama mještanima olakšati i njegovo održavanje i ukupnu komunikaciju. Zahvaljujemo se Gradu Cazinu na izdvojenim sredstvima koja su sasvim sigurno uložena u dobar i koristan projekat, istaknuo je.

A za Grad Cazin ovo je jedan od projekata kakvi već imaju svoj kontinuitet i prate potrebe građana u svim dijelovima općine.

- Drago mi je što je projekat Nazići- Vilenjača uspješno okončan i što ga zvanično možemo predati na upotrebu mještanima. Uvjerili smo se bezbroj puta do sada da ovakvi projekti imaju svoju važnost i da se njihova korist najbolje pokaže nakon što budu u potpunosti završeni. Naravno, mi i dalje nastavljamo pratiti potrebe i naših građana i zajedno rješavati sve slične projekte, kazao je gradonačelnik  Cazina, mr. Nermin Ogrešević.

Dužina puta u Nazićima iznosi 256 metara, a vrijednost radova je 46.000 maraka. Put su zajedno otvorili načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević i najstariji mještanin Arif Nazić.

 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 30/04/2017 - 12:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top