Osumnjičena za ubistvo supruga u Sarajevu: Merzija ispričala šta se desilo te večeri

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo odredilo je 24-satno zadržavanje za Merziju Delalić (56), koja im je jučer predata, nakon što je saslušana u policiji.

Iz Tužilaštva navode da će u ovom periodu postupajući tužilac ispitati Delalićevu, koja je osumnjičena za ubistvo supruga Seada Delalića (57), te odlučiti o daljim mjerama.

Kao što smo pisali, Merzija je uhapšena nakon što je, najvjerovatnije, u samoodbrani nožem ubola supruga koji je, navodno bio u alkoholisanom stanju. Zločin se desio u u utorak, 10 minuta iza ponoći u Ulici Dr. Jusufa Tanovića, u sarajevskom naselju Soukbunar.

Policija je nakon dolaska na mjesto događaja tu zatekla ekipu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, tokom pružanja pomoći povrijeđenom Seadu Delaliću koji je zadobio ubodnu povredu lijeve strane grudnog koša. Na mjestu ubistva je zatečena i njegova supruga Merzija koja je policajcima rekla da se posvađala sa mužem te da je došlo i do fizičkog naguravanja tokom kojeg ga je ona povrijedila nožem. Povrijeđeni je prevezen u bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je tokom ukazivanja ljekarske pomoći podlegao od zadobijenih povreda.

Merzija je policajcima rekla da je sa Seadom u braku bila 30 godina, ali da je posljednjih 15-ak godina u njihovom braku bilo problema jer je Sead konzumirao alkohol, piše Oslobođenje.

Kritične večeri njih dvoje su se svađali te je Sead, kako je navela policiji, na nju nasrnuo. U samoodbrani je uzela kuhinjski nož, a Sead se, navodno, zateturao i pao na sječivo.

Sead Delalić je dugi niz godina radio kao konobar u jednom poznatom sarajevskom restoranu, dok je Merzija radila u preduzeću ZOI'84.