Otac bh. fudbalera Meho Bešić tvrdi da je ponovo napadnut

Home

Otac bh. fudbalera Meho Bešić tvrdi da je ponovo napadnut

Meho Bešić, otac bh. fudbalskog reprezentativca Muhameda Bešića, koji je prije nekoliko dana s dva metka pogođen u ruku i nogu, ispričao je danas za Faktor da je jučer ponovo napadnut. Kazao je da ga je prilikom povratka kući u naselju Falešići kod Srebrenika, automobilom udario “neko iz porodice Suljanović”.

– Išao sam u Dom zdravlja da mi udare tetanus, antibiotike i injekcije. Uz put ima hladna voda. Pošto je danas vruće, ušao sam u korito i hladio nogu. Tu sam sjedio oko pet minuta, nasuo dva litra vode da ponesem kući, a kad sam izašao udario me crveni passat. Zapamtio sam samo slovo “J” u registraciji – ispričao je Bešić.

Prema njegovim riječima, od udara je pao na leđa, te “poderao” ruku i pozlijedio ranu na nozi. Nakon toga je, kako tvrdi Bešić, spomenuti passat ušao u baštu njegovih komšija Suljanovića, a on je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

– Imam lakše tjelesne povrede, na laktu otvorenu ranu, izgrebao sam leđa i imam hematom na lijevoj strani stražnjice. Policija je tu odmah počela obavljati uviđaj, a meni su rekli da uđem u kuću, da će kasnije doći do mene – kazao je vidno iznervirani Bešić.

Navodi da bi možda i oprostio komšijama ono što se ranije dogodilo između njih, ali da preko jedne stvari ne može nikako preći.

– Oprostio bih im to što su pucali na mene. Komšije smo, bilo je svega i s njihove i s moje strane, ali to što su me ranjenog uvukli u baštu i tukli bejzobl palicama, ne mogu nikako. Poslije toga sam bio sav modar i sreća je samo što me nisu tukli po glavi – kazao je Bešić.

Suad Suljanović, amidža Samira Suljanovića koji je osumnjičen da je u subotu popodne hicima iz vatrenog oružja pokušao ubiti Bešića, negirao da se danas dogodio ikakav incident.

– Ma ni slučajno! Garantujem vam da niko iz kuće nije uradio ništa slično i nema teoretske šanse da se to dogodilo! – kazao je Suljanović. Dodao je da je policija stalno u selu oko njihovih kuća, te da danas niko nije dolazio da ih ispituje o okolnostima Bešićevih navoda.

 

 
Tagovi
Objavljeno: Čet, 31/08/2017 - 07:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top