Otac otete bebe iz Hadžića: Supruga je dobila poziv sa GAK-a, navodi optužnice nisu tačni

Nakon što je javnosti danas isključena sa suđenja Merhunisi Dedić koja je optužena za otmicu novorođenčeta u julu ove godine u Hadžićima, redakciju portala Klix.ba kontaktirao je otac djeteta Kenan Ismailovski kazavši kako u optužnici koja je podignuta ima propusta i postavlja pitanje zbog čega se GAK na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a nikako ne spominje.

Ismailovski je naglasio kako njegova supruga nikada nije vodila trudnoću na GAK-u već u Hadžićima kod ljekara Murata Đuderije za što ima sve nalaze kao dokaz. Istakao je kako je laž da je Dedić upoznala njegovu suprugu na GAK-u, naglasivši da je nisu poznavali nikako.

"Dedić je prvi put pokušala oteti bebu sedam dana ranije u Hadžićima. Kada je prvi put ušla u našu kuću uspjela je to da izvede. Tri mjeseca je istraga trajala i šutjeli smo zbog sigurnosti porodice. Istraga je prošla i dva puta sam išao kod tužioca i pitao zbog čega se ne spominje Odjel GAK, zašto je isključen u optužnici, a on mi je rekao da nemaju tu nadležnost. Pa ko je onda ima? Koga štite?", kazao je Ismailovski.

Kazao je i to kako je sve krenulo s GAK-a jer je njegova supruga dan prije otmice primila poziv na svoj mobitel s fiksnog broja GAK-a, za što imaju dokaz jer sve izvode i screenshotove s mobitela čuvaju.

"Pozvali su je dan prije otmice i rekli da donese bebu na kliniku jer nije uredu nalaz. To je njihov službeni broj. Riječ je o ogromnom propustu. Ko je kriv i zašto šute", upitao je otac.

Podsjetimo, Merhunisa Dedić se tereti da se 5. jula lažno predstavila kao patronažna sestra i otela bebu bračnom paru iz Hadžića. Majka je bila u općini, otac na poslu, a bebu je čuvala tetka koju je Dedić zaključala u kupatilo. Pobjegla u unajmljenom vozilu, a policija je locirala i pronašla isto veče oko 22:15 sati u hostelu Ferijalac u sarajevskom naselju Marijin-Dvor. Od tada se nalazi u pritvoru. Na prvom ročištu izjasnila se da nije kriva.