Otac zaklao maloljetnu kćerku jer se zaljubila u muslimana

Home

Otac zaklao maloljetnu kćerku jer se zaljubila u muslimana


Jedan Izraelac hrišćanske vjeroispovijesti optužen je da je nasmrt izbo svoju kćerku tinejdžerku jer nije odobravao njenu vezu s jednim muslimanom.

Tužioci kažu da je Sami Kara (58) ubio kćerku Henrijetu (17) u njihovom domu u gradu Ramle u centralnom Izraelu, dan nakon što je dobila diplomu srednje škole.

Ubijena Henrijeta bila je u vezi s mladićem muslimanom uprkos protivljenju svojih roditelja. Krajem maja tinejdžerka je napustila dom nakon prijetnji i maltretiranja od strane roditelja i neko vrijeme živjela sa majkom svog dečka.

Henrijetina porodica je prijetila i njoj i majci njenog dečka i njen dečko, čije ime nije objavljeno, pozvao je policiju.

Međutim, Henrijeta je odbila policijsku pomoć i nije htjela da se vrati kući. Ipak, nakon sastanka sa socijalnim radnikom i porodicom, ona se vratila kući.

Dan nakon što je diplomirala otišla je da pošalje poštom 100 dolara svom dečku koji se nalazio u zatvoru iz neobjavljenih razloga i trebalo je da bude pušten za nekoliko dana.

Po povratku kući iz pošte rekla je jednom članu porodice da je spremna da pređe u islam. Nažalost, ta osoba ju je odala ocu koji je, čim je saznao njene namjere, došao kući uzeo nož i usmrtio je. Sami Kara je uhapšen kasnije istog dana..

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 20/07/2017 - 10:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top