Home

Otkriveni detalji: Koliko je Joshua zaradio nokautirajući Klička

30 Apr

Otkriveni detalji: Koliko je Joshua zaradio nokautirajući Klička

Pobjeda Anthonya Joshue kad Vladimirom Kličkom oduševila je i iznenadila brojne ljubitelje boksa diljem svijeta, a ovaj Britanac postao je tema broj jedan u svim svjetskim medijima.

Nokautom u 11 rudni Joshua se popeo na sami vrh svijeta, osvojivši titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji prema IBF, IBO i WBA verzijama. Ipak, mnoge je zaintrigirao iznos koji je Joshua zaradio pobjedom u ovom meču.

Naime, Britanac je zahvaljujući nokautu inkasirao čak 15 miliona funti, a mogao bi zaraditi još i više ukoliko se odluči za ponovni susret sa Kličkom, prenosi britanski Independent.

Ovom pobjedom Joshua je zaradio mnogo više nego kada je postao boksački prvak na Olimpijskim igrama 2012. godine, a pored toga prava nagrada leži u tome da je osvojio sami vrh ovog sporta.

"Sjećanja i iskustva traju zauvijek, čak i onda kada se priča završi i kada osvojene titule polako iščezavaju. Iskustvo koje sam stekao je mnogo važnije od pojasa", istakao je Joshua nakon ove pobjede, koja mu je donijela vrijednu svotu.

 

(Izvor: Radiosarajevo.com)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top