Otkriveno tko je napadač s Bačvica: Izvadio spolovilo pa počeo nožem bosti ljude

Policija je usred noći u Splitu kod kafića na Bačvicama pronašla četiri ozlijeđene muške osobe, a nedaleko od njih i muškarca s nožem.

"Jutros u 3.42 sati zaprimljena je dojava da se kod ulaza u ugostiteljski objekt na Bačvicama nalazi ozlijeđena osoba. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, te je utvrđeno da su ozlijeđene četiri muške osobe, kojima je pružena liječnička pomoć.

Ubrzo su pronašli mušku osobu koja se dovodi u svezu s ozljeđivanjem, a kod koje je pronađen nož. Nad njim su uporabili sredstva prisile (sprej s nadražujućom tvari i sredstva za vezivanje), nakon čega mu je pružena liječnička pomoć, zbog djelovanja spreja na oči", priopćila je jutros policija.

Nešto kasnije su objavili nove detalje o tome što se zapravo dogodilo.

"Policijski službenici jutros su obavili očevid na mjestu ozljeđivanja četiri osobe kod ugostiteljskog objekta na Bačvicama.

Liječnička pomoć je pružena četvorici napadnutih osoba (trojici hrvatskih državljana u dobi od 36, 37 i 49 godina, te 23-godišnjem državljaninu Australije), kao i 42-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se dovodi u svezu s ozljeđivanjem spomenutih osoba.

Utvrđeno je da je 49-godišnjak zadobio tešku, dok su 36-godišnjak, 37-godišnjak i 23-godišnji državljanin Australije lakše ozlijeđeni, kao i 42-godišnjak osumnjičen za napad kojem su osim nadraženosti očiju uslijed uporabe spreja s nadražujućom tvari, konstatirane i ozljede nogu koje je zadobio prije uporabe sredstava prisile, prilikom skoka na tlo s veće visine.

Teško ozlijeđen interventni policajac

49-godišnjak je zadržan u bolnici, nad 36-godišnjakom je još u tijeku liječnička obrada, dok su 37-godišnjak, 23-godišnjak i 42-godišnjak otpušteni iz bolnice. 42-godišnjak je priveden u službene prostorije i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje", priopćila je policija.

Neslužbeno se doznaje kako je teško ozlijeđen upravo interventni policajac za kojeg se još ne zna u kojem je svojstvu bio u klubu, no zna se da nije bio na dužnosti.   

Izvadio spolovilo pa počeo bosti ljude

Kako javlja Slobodna Dalmacija, napadač je Hrvoje Š. (42) koji je izašao iz zatvora u Šibeniku prije četiri mjeseca, gdje je bio na odsluženju kazne za dilanje amfetamina i razbojništvo.

U klubu na Bačvicama je navodno oko 3.30 sati izvadio spolovilo i htio se pomokriti na podiju te su ga tada pokušali izbaciti. Izvadio je nož i ubo interventnog policajca koji ga je pokušao smiriti. Dolazi do verbalnog sukoba pa i napada nožem.

Nakon toga u pomoć policajcu priskaču zaštitar i voditelj kluba koje također Hrvoje Š. ubada. Nožem je ranio i 23-godišnjeg gosta iz Austrije.