Otočki Zizu briljira u dresu praške Sparte

Home

Otočki Zizu briljira u dresu praške Sparte


 

Zinedin Mustedanagić (14), baš kako i nosi ime slavnog francuskog nogometaša, i sam je iako veoma mlad već sada napravio veliki uspon u svojoj karijeri, te je tako pred njim velika karijera. Naime, naš popularni Zizu danas nosi dres praške Sparte. Zinedin je u jedan od najboljih češki klubova stigao ove godine, i sada nastupa za U14 selekciju ovoga kluba.

No, da se vratimo na početak, Zizu je sa četiri godine počeo da se druži s loptom odnosno prije nego je naučio da čita i piše, tako se već tad moglo naslutiti da je veoma talentovan. Kako u porodici Mustedanagić su svi bili izvrsni nogometaši pa i sam Zinedinov otac Enes, nije prepustio ništa slučaju nego je mlađeg sina na najbolji način usmjerio u nogometni svijet sa uvjerenjem da će jednog dana napraviti zavidnu karijeru.

“Odlazak u klub sa velikom tradicijom i veoma dobrom školom nogometa, veliki je korak za moj daljnji razvoj u karijeri i zbog toga sam veoma sretan. Također, presretan sam zbog mog oca i familije koji su vjerovali i ulagali u mene da bi bio sada gdje jesam”, započeo je priču o svom odlasku u Spartu za naš portal Zinedin te je dodao:

“Iako mi nedostaje moja Otoka i raja, lijepo su me prihvatili i super mi je ovdje u Pragu”.

Zizu je i u glavnom gradu češke nastavio da briljira na nogometnim terenima, ovaj mladi veznjak već na prvom svom turniru u dresu Sparte skrenuo je pažnju na svoju igru, te nastavio da trese protivničke mreže.

“Na prvom turniru koji sam odigrao za Spartu bio sam najbolji igrač turnira i strijelac, tu sam postigao i svoj prvijenac”, nastavlja priču Zizu o svojoj karijeri u Sparti.

Iako je igrao za Slobodu, priznao nam je da je Sloga uvijek ostala u srcu. Poručio je svojim prijateljima koji još igraju za Slogu da vrijedno treniraju.

“Sloga će uvijek biti moj klub i ona je stalno u mom srcu. Također, poručio bih svojim prijateljima koji još igraju za Slogu, dečki samo naprijed gazite i trenirajte, rad je ključ uspjeha”, rekao je Zinedin i naglasio da ima još jednu želju da uskoro obuče najdraži dres onaj sa državnim grbom.

bosotoka.net

 

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 01:13

Facebook komentari

Back to top