Ovi na vlasti uskoro odlaze u historiju

Home

Ovi na vlasti uskoro odlaze u historiju


"Mostarski revolucionar" Muharem Hindić Mušica svakog dana sate provede s transparentima na Španskom trgu, protestujući protiv vlasti za bolje sutra mladih u ovoj zemlji.

Muharem Hindić, među Mostarcima poznat pod nadimkom Mušica, već četiri godine dane provodi protestujući protiv aktualne vlasti i, kako kaže, na taj način se bori za mlade koji odlaze, tražeći sreću u Evropi i svijetu. Kaže da nema namjeru prestati s protestom dok na vlast ne dođu upravo mladi, pošteni i školovani ljudi. Prvi put je s transparentima na Španski trg došao kad se pojavio problem s matičnim brojem, a od tog dana do danas zemlja i grad u kojemu živi suočili su se s brojnim problemima. Za sve to krivca je našao samo u onima koji vladaju.

- Uvjeren sam da ću ustrajati u borbi za sretniju BiH. Ovi koji danas vladaju su gotovi, uskoro će otići u historiju, jer im prevareni narod više ne vjeruje. Osjeti se ogromno nezadovoljstvo, ljudi protestuju i dižu glas, a to je dobar znak. Nijedna od ovih stranaka ne zaslužuje da vlada, a pod tim mislim na užasne vladajuće i na lažnu opoziciju. Oni koji vladaju uspješno su zavadili narode, doveli do bujanja nacionalizma, a sad bi da nas uče i pametuju kako treba živjeti i raditi, svaki put ističući da to trebamo činiti razdvojeno, a to se tako nigdje u svijetu ne radi, ističe Hindić.

Jedino rješenje za napaćenu zemlju je, po njemu, rušenje vlasti i dolazak mladih koji su mu svih godina otkad se bori na Španskom trgu i najveća podrška.

- Oni su uz mene, dolaze svakodnevno i podržavaju me. Većina ih neće izaći na izbore, jer nemaju kome dati glas, gledajući kako preživjeti od pomoći roditelja, bez perspektive bjesomučno nastojeći da odu vani, iako vole zemlju i grad. Oni žele živjeti sretno na svom ognjištu, ali ne u privatnim oligarhijama i državi koju je prisvojilo nekoliko ljudi, dodaje Hindić.

Uvjeren je i da izbora u 2018. neće biti, a zbog toga pretjerano i ne žali.

 

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Objavio: Ned, 02/04/2017 - 13:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top