Ovo je najučinkovitiji način da zaustavite hrkanje

Home

Ovo je najučinkovitiji način da zaustavite hrkanje

Kad hrčemo, usta su nam otvorena, a grlo suho i može čak i peckati, što može biti znak niske razine kisika u krvi, hroničnih glavobolja, pretilosti, srčane mane ili začepljenih dišnih puteva. 

Ako ste jedni od onih nesretnika koji sebe i svojeg partnera noću bude hrkanjem, iskušajte jedan od ovih savjeta. Neki se možda čine očiglednima, drugi zahtijevaju malo truda. Ali isplati se.

Spavajte na boku

Kad spavamo na boku, jezik je u ustima položen drukčije nego kad spavamo na leđima. To, naravno, nije opasno, ali onemogućava prodorne zvukove da izlaze iz našeg grla.

Izbjegavajte alkohol prije spavanja

Alkohol potiče dehidraciju, što znači da će se grlo prije osušiti, a to će potaknuti hrkanje. Prije spavanja obavezno si uz krevet ostavite čašu vode..

Stanite pod vrući tuš

Tuširanje vrućom vodom pomaže očistiti dišne putove, a za najbolji učinak, dodajte malo eukaliptusovog ulja. Vrući tuš prije spavanja koristit će vašem zdravlju, higijeni, a i poštedjeti vas hrkanja.

Počnite vježbati

To je onaj dio koji od vas zahtijeva trud, ali mršavljenje može riješiti hrkanje. Kad se udebljamo, udeblja nam se i vrat, a grlo se stišće, što znači da ćemo češće hrkati.

Očistite dišne kanale

Problemi sa sinusima trebali bi se liječiti, a kod kuće možete isprobati i inhalaciju prirodnim biljem. U sobu, također, možete smjestiti biljke koje pročišćavaju zrak.

Redovito mijenjajte posteljinu

Najmanje jednom sedmično. Na posteljini se skuplja prašina, bakterije i, ako imate ljubimca, njihova dlaka.

Prestanite pušiti

Pušenje nije zdravo za disanje, a hrkanje proizlazi iz problema s disanjem. Cigareta dodatno iritira već ionako suho grlo, tako da je najlogičnije rješenje prestati pušiti.

Čuvajte se suhog zraka

Redovito provjetravajte sobe ili nemojte spavati sa zatvorenim vratima. Pobrinite se za to da ne udišete suhi zrak koji bi dodatno isušivao vaše grlo..

 

(Izvor: Zdravlje u kući)


 

Objavito: Pon, 09/18/2017 - 08:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top