Ovo su lica monstruma! Doktor i učiteljica silovali preko 1.000 žena

Istražitelji su nakon hapšenja na njihovim mobilnim telefonima pronašli hiljade video snimaka koji prikazuju seksualno napastvovane žene bez svijesti i odjeće

Doktor iz Kalifornije i njegova djevojka učiteljica uhvaćeni su pod sumnjom da su drogirali i silovali dvije žene, no istražitelji vjeruju, na osnovu video sadržaja zaplijenjenog u njegovoj kući, da je bilo više od 1.000 žrtava, prenosi Daily Mail. 

Hirurg ortoped Grant Robišo (38) iz Njuport Biča u Okrugu Oranž i Serisa Rajli (32) uhapšeni su 11. septembra, a nakon što su vlasti pozvale ostale žene da se jave ukoliko su bile žrtve monstruoznog para, telefoni istražitelja nisu prestali da zvone, prenosi Telegraf.rs.

Istražitelji su nakon hapšenja na njihovim mobilnim telefonima pronašli hiljade video snimaka koji prikazuju seksualno napastvovane žene bez svijesti i odjeće.

- Na nekim snimcima se pojavljuju žene toliko drogirane, da nisu u stanju da se odupru napadima. Jedva su reagirale na seksualno iskorištavanje - rekao je okružni tužilac Toni Rakokas na koferenciji za novinare.

Policija je iznijela dva slučaja silovanja: prvu žrtvu par je u aprilu pozvao na zabavu na brodu. Nakon što su je napili, odveli su je u stan, dali joj drogu i silovali je. Navodna žrtva je sutradan sve prijavila policiji, a testiranja su pokazala da je u krvi imala narkotike. Drugi slučaj dogodio se u oktobru 2016. kada su žrtvu napijali dok nije izgubila svijest, a zatim je silovali. Kada se probudila, počela je da vrišti, a susjedi su pozvali policiju.

Istražitelji su kod para pronašli veću količinu ilegalnih droga, uključujući GHB (poznatu i kao "droga za silovanje"), ali i dva primjerka automatskog oružja i četiri vatrenog.

Policija sada istražuje jesu li pacijenti hirurga Robišoa bili žrtve para. Robišo se, inače, pojavio i u rijalitiju "Rituali udvaranja preko interneta američkog muškarca".

Američki mediji pišu da su Robišo i Rajli žrtve drogirali ekstazijem, drogom za silovanje, kao i kokainom, a davali su im i anesteziju kako bi ih onesposobili prije seksualnog zlostavljanja u njegovom stanu u Njuport Biču.