fbpx Ozbiljna prijetnja Rusije zbog ulaska Crne Gore u NATO

Ozbiljna prijetnja Rusije zbog ulaska Crne Gore u NATO

Home

Ozbiljna prijetnja Rusije zbog ulaska Crne Gore u NATO


Moskva zadržava pravo da donosi odluke o zaštiti svoje nacionalne bezbjednosti, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije u vezi sa odlukom Skupštine Crne Gore o ulasku u NATO, prenosi “Sputnik”.

"Sa dubokim žaljenjem moramo da konstatujemo da sadašnje rukovodstvo zemlje i njeni zapadni pokrovitelji ipak nisu poslušali glas razuma i savjesti. Usvajanje fundamentalnih akata koji se tiču osnovnih pitanja nacionalne bezbjednosti glasanjem pojedinačnih poslanika na osnovu sklepane formalne većine, bez obzira na mišljenje naroda zemlje, predstavlja demonstrativni čin kršenja svih demokratskih normi i principa“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova je istaklo da oni koji su glasali u Skupštini za pridruživanje NATO-u pod plaštom navodne ruske prijetnje, preuzimaju na sebe odgovornost za posljedice „sprovođenja planova spoljnih sila koje teže da prodube postojeće linije razdvajanja u Evropi i na Balkanu, zabiju klin u prijateljske odnose Crnogoraca sa Srbima i Rusima, zasnovane na dubokim historijskim tradicijama“.

"Uzimajući u obzir kapacitet Crne Gore Sjevernoatlantski pakt teško da će dobiti značajnu ’dodatu vrijednost‘. Međutim, Moskva ne može da ignoriše strateške posljedice ovog koraka. Zbog toga zadržavamo pravo da donosimo takve odluke koje su usmjerene na zaštitu naših interesa i nacionalne bezbjednosti“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

 

(Izvor: Agencije)

Tagovi
Objavio: Pet, 28/04/2017 - 18:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top