ŽELE VLAST POD SVAKU CIJENU

PADA VLADA? Dnevni red današnje Skupštine USK nema potrebnu većinu

PADA VLADA? Dnevni red današnje Skupštine USK nema potrebnu većinu

Nakon špekulacija da se današnja, 28. redovna sjednica Skupštine USK neće održati, prije nekoliko trenutaka dobili smo i konačan epilog.

Prilikom usvajanja predloženog dnevnog reda, 15 poslanika je podržalo predloženi dnevni red što ipak nije bilo dovoljno da se održi današnja sjednica.

Bolji poznavatelji političkih dešavanja kažu kako se nikad nije dogodilo da se zaustavilo “osipanje” podrške Vladi, te da je nakon toga podrška vraćena. Jasno je da je pitanje dana i trenutka kada će premijer Rošić izgubiti “još jednu ruku” u Skupštini koja ga drži na toj poziciji, tvrde analitičari.

Ono što je u ovom trenutku značajnije što Vlada koja sada već i službeno nema podršku još nije usvojila najvažniji dokument za 2017. godinu, a to je Budžet USK, kojeg zakonski mora usvojiti do kraja marta ove godine.

Iako su mnogi prognozirali već danas smjenu Vlade USK, ispostavilo se da su tvrdnje čelnika ASDA na jučer održanoj press konferenciji bile tačne. Naime, kazali su kako nemaju namjeru rušiti Vladu, te da ne žele vlast pod svaku cijenu. Oni su naglasili da žele biti faktor koji će kreirati pozitivne promjene, žele da učestvuju u odlukama koje su od vitalnog značaja za građane, a nikako da su isključivo borci za fotelje ili vlast.

Hoće li trenutna Vlada vratiti izgubljenu podršku Skupštine USK ili će već na narednom zasjedanju izgubiti i preostalu podršku ostaje nam da vidimo.

Pročitajte:
Mladi Krajišnik Anes Mahmić od naredne sezone u SK Vorwarts Steyr

 

(Izvor: usn.ba)

2 Odgovora na "PADA VLADA? Dnevni red današnje Skupštine USK nema potrebnu većinu"

  1. Almin   13. Februara 2017. at 12:40

    Obit ce nam se ove njihove "Igre gladi" o glavu svima!

    Komentariši
  2. Tri losa ubise milosa   13. Februara 2017. at 13:59

    Bit ce bijelog kruha za ministre 

    Komentariši
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.