Padavine stižu u Bosnu i Hercegovinu

asd
Za dane predstojećeg vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuju padavine u vidu lokalnih pljuskova, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nevrijeme će posebno izraženo biti u subotu kada se očekuje i grmljavina.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 30 do 36 °C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prijepodne sunčano uz postepeno naoblačenje poslijepodne, što može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 °C.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bone je povremeno moguća slab kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 34 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 30 do 36 °C, saaopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: