Home

Papac se prisjetio epske utakmice: Smijao sam se i plakao

16 Jan

Papac se prisjetio epske utakmice: Smijao sam se i plakao

Ime Saše Papca upisano je zlatnim slovima u historiju Glasgow Rangersa.Papac je za Glasgow nastupao u periodu od 2006. do 2012. godine i za škotski tim je odigrao preko 200 utakmica, a danas kada je daleko od fudbalskih terena prisjetio se nekih od najsjajnijih trenutaka karijere.

Jedan od trenutaka datira iz 2008. godine kada je Glasgow igrao u Evropskoj ligi protiv Fiorentine.

Papac i društvo su tada trijumfovali nakon jedanaesteraca. "Bilo je puno posebnih utakmica, ali definitivno protiv Fiorentine je jedna od najvažnijih. Nakon 0:0 na Ibroxu, znali smo šta moramo učiniti u Italiji. Svi smo bili nervozni pred utakmicu. Pred WC kabinom u svlačionici je bio predugačak red", prisjetio se Papac u razgovoru za Eveningtimes.co.uk i potom nastavio:  "Pokazali smo se u dobrom svjetlu. Borili smo se tokom 120 minuta, ali nije bilo golova i na kraju su odlučili penali. Kada je Nacho postigao pobjednički penal nisam mogao obuzdati emocije. Bio je to fantastičan osjećaj. Te večeri sam se u pet sekundi smijao i plakao, to je ono što se jednom doživi u karijeri", kazao je bivši bh. reprezentativac.

Među utakmice koje posebno pamti Papac je dodao i pobjedu nad Celticom ostvarenu 20. marta 2011. godine, te ubjedljiv trijumf nad Kilmarnockom (5:1) dva mjeseca kasnije.

(Izvor: SportSport.ba)

 
0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top