PARLAMENT FBIH: Odbijen prijedlog o razrješenju dužnosti Amira Zukića

Home

PARLAMENT FBIH: Odbijen prijedlog o razrješenju dužnosti Amira Zukića


Prijedlog da Amir Zukić, poslanik Stranke demokratske akcije, bude smijenjen s dužnosti predsjedavajućeg Administrativne komisije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, nije dobio većinsku podršku poslanika na današnjoj sjednici Doma u Sarajevu.

Njegovu smjenu sa čelne pozicije u ovom parlamentarnom tijelu oficijelno je predlagala parlamentarna Komisija za izbor i imenovanja, zatraživši da predsjedavajući ubuduće bude Mensud Borović, također poslanik SDA, a da Zukić ipak ostane u Administrativnoj komisiji kao jedan od njenih članova.

Povodom ove tačke dnevnog reda, na sjednici Predstavničkog doma je danas diskutirao jedino Mahir Mešalić iz opozicione Demokratske fronte, rekavši da na jučerašnjoj burnoj sjednici Komisije za izbor i imenovanja, u čijem je članstvu, on nije bio ni za to da Zukić ostane u Administrativnoj komisiji budući da je u pritvoru.

Po Mešalićevom mišljenju, mjesto treba ustupiti nekom od prisutnih članova Predstavničkog doma da bi mogli doprinijeti njenom radu. 

Amir Zukić je uhapšen 17. februara   ove godine pod optužbama za nezakonita upošljavanja u javnom sektoru.

 

(Izvor: N1)

Tagovi
Objavio: Wed, 17/05/2017 - 13:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top