Pedofil negirao otmicu i silovanje djevojčice

Pedofil Kenan Kršo (41) jučer je iza zatvorenih vrata na ročištu za izjašnjavanje o krivici u Kantonalnom sudu Sarajevo rekao da u novembru prošle godine nije oteo i spavao sa 12-godišnjom djevojčicom E. B. 

Kršo je iz pritvora doveden pred sudiju Igora Todorovića, dok se njegov pomagač Jasmin Zunđa, koji se brani sa slobode, nije pojavio tako da se nije ni izjasnio o krivici. Nije poznato gdje se on nalazi.  

Jezivi slučaj rasvijetljen je kada je Zunđa zamolio porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega. Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kad ima svoj stan u Hrasnom. Zunđa mu je rekao kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom “suprugom” (12-godišnja E. B., op. a.). Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama. Ubrzo je organizirana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su privedeni. 

Kršo se tereti za krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnošaj na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.   

Sumnjivo ponašanje majke

Za djevojčicom su, na molbu njene majke Emire B., svi tragali nakon što je obznanjeno da je nestala iz Logavine ulice. Njena uloga u cijelom slučaju inspektorima je bila sumnjiva, jer je u nekoliko navrata davala oprečne izjave o nestanku kćerke. Kad je djevojčica spašena, majka je rekla kako se boji šta će njena kćerka reći inspektorima. Rekla je i da je niko iz policije nije obavijestio da je 12-godišnjakinja pronađena, što su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tada oštro negirali.