Pijani mladić vozio 145 km/h, skrivio frontalni sudar i ubio čovjeka u nesreći koja je šokirala Hrvatsku

Home

Pijani mladić vozio 145 km/h, skrivio frontalni sudar i ubio čovjeka u nesreći koja je šokirala Hrvatsku


Zbog neprilagođene brzine Mercedes zadarskih registracija je prešao u suprotnu traku i zabio se u Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka. Vozač koji je skrivio nesreću imao je 24 godine i bio je pijan. Sada je protiv njega podignuta optužnica.

U samo nekoliko mjeseci nakon svečanog otvorenja na vodičkoj obilaznici dogodio se velik broj prometnih nesreća. Mediji su tu prometnicu ubrzo prozvali ukletom cestom, a sudar koji je šokirao Hrvatsku dogodio se početkom kolovoza.

 

Vozio pod utjecajem alkohola

Tada je zbog neprilagođene brzine Mercedes zadarskih registracija prešao u suprotnu traku i zabio se u Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka. Vozač koji je skrivio nesreću imao je 24 godine i bio je pijan.

Vozač je zbog neprilagođene brzine i pod utjecajem alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na suprotnu stranu kolnika gdje se našao drugi Mercedes koji se kretao iz pravca Pirovca prema Vodicama i na otprilike tridesetak metara prije raskrižja frontalno se zabio u njega. Vozač zagrebačkog Mercedesa M. J. (37) poginuo je na licu mjesta, a u sudaru su ozlijeđene još četiri osobe.

Protiv sada 25-godišnjeg vozača je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podignulo optužnicu i to zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

“Okrivljeniku se stavlja na teret da je 4. kolovoza 2017. oko 18,30 sati u Vodicama; protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama; upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka pod bitno smanjenim vozačkim sposobnostima zbog utjecaja alkohola (koncentracija alkohola u krvi od najmanje 1,67 g/kg) kolnikom državne ceste D-644 iz smjera Vodica prema Pirovcu brzinom od oko 145 km/h, koju nije prilagodio činjenici da mu predstoji savladavanje nepreglednog zavoja u desno i ulazak u raskrižje.

 

Izgubio kontrolu i prešao u suprotni trak

Tereti ga se da je neposredno ispred raskrižja s državnom cestom D-8 izgubio kontrolu nad upravljačem svog vozila i prešao na suprotni kolnički trak kojim je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera upravljao oštećeni M. J., pa je prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila oštećenika. Uslijed udara osobni se automobil odbio i izletio izvan kolnika na kameno-zemljanu površinu (oko jedan metar ispod razine kolnika) gdje se konačno i zaustavio, a oštećeni M. J. zadobio je tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja, dok je njegova suvozačica zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, kao i dvije putnice iz okrivljenikova osobnog automobila”, stoji u priopćenju Općinsko državno odvjetništvo.

 

(Izvor: Net.hr)

Tagovi
Objavio: Pet, 12/01/2018 - 07:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top