fbpx Pijani vozač koji je udario dječaka dobio otkaz u državnoj službi

Pijani vozač koji je udario dječaka dobio otkaz u državnoj službi

Home

Pijani vozač koji je udario dječaka dobio otkaz u državnoj službi


Branislav Janjuz (44), vozač Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini RS-a (SDSK), koji je u Kozarskoj Dubici sredinom februara službenim vozilom „škoda oktavija“ udario dječaka, od sutra više neće biti radnik Skupštine RS-a.

Generalni sekretar entitetskog parlamenta Marko Aćić rekao je novinarima u Banjoj Luci da je jučer dobio izvještaj iz CJB Prijedor da će protiv Janjuza biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, jer je u momentu saobraćajne nesreće bio pod uticajem alkohola u iznosu od 1,95 g/kg.

-Janjuzu je radni odnos u parlamentu bio regulisan na određeno vrijeme, ali mu neće biti produžen ugovor i već od sutra neće biti radnik u parlamentu RS – potvrdio je.

Aćić je rekao da je dobro što je saobraćajna nesreća koju je uzrokovao Janjuz prošla bez većih posljedica, po 13-godišnjaka, koji nije povrijeđen, a ni po službeno vozilo, na kojem nema materijalne štete.

Nije se želio izjašnjavati o Janjuzovom korištenja službenog vozila u momentu nezgode, da li privatne ili neke druge svrhe, ističući da o tome treba da se izjasni SDSK.

Mediji u RS-u su pisali da je Janjuzu, i to sudskom presudom, bilo zabranjivano da vozi, zbog ranije saobraćajne nezgode koju je izazvao u stanju pijanstva – imao je 2,21 promil alkohola u krvi.

U pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Prijedoru piše da je Janjuz proglašen krivim što je 22. augusta 2014. godine u Kozarskoj Dubici prouzrokovao saobraćajnu nezgodu upravljajući i tada službenim, ali taj put općinskim vozilom – „folksvagen pasatom“.

Policiji je 11. februara ove godine prijavljeno da je povrijeđen trinaestogodišnjak, koji je bio na biciklu, dok je vozač, Janjuz, koji je prouzrokovao nezgodu otišao s lica mjesta.

Janjuz je naknadno pronađen, nije rađeno alko-testiranje, već je uzet uzorak krvi da se utvrdi da li je bio pijan, a što je sada i utvrđeno.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Wed, 29/03/2017 - 16:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top